e uiga i_bg

tala fou

4 mafuaʻaga masani o lauulu ma togafitiga

★Alopecia Androgenetic

1. Androgenetic alopecia, lea e taʻua foi o le seborrheic alopecia, o le ituaiga sili ona taatele o le paʻu o lauulu falemaʻi, o le tele o ia mea e mafua mai i mea tau kenera.

2. Male tane e alu ese

Fa'aaliga vave o le muaulu, fa'asolo i luma laina lauulu lua, po'o le pito i luga o le ulu fa'asolosolo le pa'u o lauulu, fa'asolosolo fa'aliga fa'alautele le pa'u, e masani lava ona fa'aopoopoina fa'ailoga fa'alilolilo suau'u ulu.

3. Androgenetic alopecia i fafine

O faʻaaliga autu o loʻo faʻasalalau faʻapitoa ma lelei i le pito i luga o le ulu, ma o le a le faʻaalia atoa le paʻu o le ulu i le gau o lauulu, ma o le a le afaina ai le tulaga o lauulu, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o le faʻateleina o le suauʻu suauu paʻu.

★ Alopecia areata

O le faʻaaliga autu o le faʻatapulaʻaina o lauulu lauulu.O le faʻafuaseʻi lea o le paʻu o lauulu lapotopoto i luga o le ulu.

Spot is bald e mafai ona faʻaauau pea ona atiaʻe, faʻafeiloaʻi, seia oʻo ina aveese le lauulu o le ulu atoa e valaʻau uma, ogaoga pe a faʻalautele atili, o le mata o tagata, lauulu axilla, lauulu pubic e mafai ona pa'ū atoa, valaʻau lautele.

★ Psychoalopecia

O le tulaga lautele o lenei ituaiga o tulaga, ona o le mamafa o le mafaufau e tele naua, e masani ona nofo i le leva o le afiafi, ma i le lagona o le le mautonu, popole mo se taimi umi, e aumaia ai le trichomadesis.

I lalo ifo o le gaioiga o nei lagona pa'u e fa'apipi'iina ai maso maso e fa'akonekarate, e maua ai le tafe o le toto e le sa'oloto, fa'atupu fa'alavelave fa'alavelave toto i le lotoifale, fa'atupu le le paleni o lauulu, fa'atupu ai le trichomadesis.

★ Ua gau le lauulu ona o manu'a ma fa'ama'i inflammatory

O manu'a o le pa'u o le ulu, e pei o toto'a ma mu, e mafai ona i'u ai i le pa'u o lauulu.O nisi o manu'a papa'u e toe fa'amālōlō ma mafai ona toe fa'aola lauulu, a'o follicle ua fa'aleagaina e le mafai ona toe fa'afo'i lauulu ma e na'o le toe fa'afo'iina o lauulu.

Ae faʻafefea ona foia ituaiga o faʻafitauli?

1. Fomai

O tamaloloa e maua i le androgenetic alopecia e mafai ona ave le vailaʻau finasteride i totonu, lea e faʻaitiitia ai le gau o lauulu pe a maeʻa le 3 masina ma e iai le fua faatatau lelei o le 65% i le 90% pe a maeʻa le tausaga.

O fafine e maua i le androgenetic alopecia e mafai ona ave le vailaʻau Spironolactone poʻo le dacin-35 i totonu.

(Talu ai ona e eseese le tino o tagata taʻitoʻatasi, e manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa i lalo o le taʻitaʻiga a le fomaʻi.)

2. Vailaau fa'apitoa - Minoxidil

Mo alii ma tamaitai, faʻapipiʻi i le paʻu o le ulu i le vaega o lauulu.O le faʻateleina o le malolo o lauulu e mafai ona tupu i le 1-2 masina muamua o le faʻaoga, a maeʻa ona faʻaitiitia le iloa o le paʻu o lauulu pe a faʻaaoga atili.

3. Liu Laulu

O le fa'auluina o lauulu o se auala e aveese mai ai ma fa'agaoioia fuga o lauulu mai vaega e le o pa'u'u lauulu (fa'ata'ita'iga, tua o le ulu, 'ava, lima, ma isi) ona toe fa'asolo lea i vaega o le lauulu po'o le pala e maua ai se foliga matagofie.

*O lauulu e masani ona suiina o le a faʻaalia suiga eseese o le faʻamaligiina 2-4 vaiaso pe a uma le taotoga, faʻatasi ai ma le sili atu ona taua o le faʻamaligiina e tupu ile 2 masina ma toe faʻatupuina ile 4-6 masina pe a uma le taotoga.

O le mea lea, e manaʻomia le 6-9 masina pe a maeʻa le taotoga e vaʻai ai iʻuga vaaia.

4. Lescolton Laser Toe Fa'afofoga Fa'afofoga Fa'afofoga

LLLT maualalo le malosi leisa togafitiga e tau atu i le "faagaoioia" o sela o le ulu.Mai le faʻalauiloaina o le tuʻuina atu o mea e tupu aʻe i le faʻaleleia o le toto i totonu o le ulu, e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o lauulu e ala i le faʻaleleia o le microenvironment o le ulu.

Ua tusia nei le LLLT i ta'iala mo togafitiga faafoma'i e fai ma togafitiga fa'aopoopo.


Taimi meli: Mati-29-2022